Hoe maak je chestshops?

Chestshops zijn kisten waar spelers spullen kunnen ruilen voor geld met de eigenaar van de shop. Wil je graag een klein winkeltje maken in de server? Dan kan je hier de basis vinden voor het maken van chestshops.

De syntax

Met syntax wordt bedoeld “welke woorden moeten in welke volgorde waar komen”.

In het geval van chestshops gaat het over de syntax van een bordje of sign dat je op of boven de kist plaatst.

De woorden die op het bordje moeten komen zijn als volgt:

Jouw naam
Het aantal items dat per klik geruild wordt
B of S + de prijs
De item ID of naam van het item

Zie het voorbeeld hier links.

Ter verduidelijking leggen we deze syntaxwaarden nog even uit. Het is namelijk zo dat een speler, wanneer de chestshop succesvol is gemaakt, op het bordje of sign kan klikken, waardoor een item tegen geld tussen de speler en jou wordt geruild.
Het aantal items dat geruild wordt, zet je op de tweede lijn.

Dan komt de keuze van B of S gebruiken. B staat voor “buy” en S voor “sell”.

B gebruik je als je items wil verkopen en geld ontvangen.
S gebruik je als je geld wil geven voor items die een speler aan de kist verkoopt.

De prijs die je erachter opgeeft is de prijs per klik die overgedragen wordt. Als je op de tweede lijn hebt gekozen om 12 items te verkopen en op de derde lijn B 2000 hebt gezet, worden er 12 items uit de kist gehaald en 2000 Euro van de speler naar jou gestort. Zo simpel is het!

Als laatste is er de vierde lijn. Daar kan je gewoon de naam van het item typen, maar er zijn ook andere opties. Zo kan je, om het jezelf makkelijk te maken, het gewenste item in de kist steken en een vraagteken (?) op de vierde lijn zetten. De plugin zet dan automatisch de juiste naam op het bordje of sign.

Hoe weet ik of het gelukt is?

Dit bericht krijg je te zien wanneer het gelukt is! Nu kunnen mensen op de sign klikken en als beide kanten van de transactie de juiste goederen of de juiste hoeveelheid geld hebben, wordt deze automatisch voltooid. Als een speler items van een kist koopt, verdwijnen het aantal items dat op het bordje of sign staat uit de kist en wordt geld automatisch overgemaakt van speler naar verkoper. Als een speler items aan een kist verkoopt, worden deze van de inventory van de speler naar de kist overgedragen.

Nog enkele belangrijke weetjes
• Enkel de maker van de chestshop kan de kist openen, zelfs al staat deze niet in een claim.
• Als de kist leeg is kan niemand ervan kopen, als de kist vol is, kan niemand eraan verkopen. Leeg of vul je shops dus regelmatig!
• Als één van beide partijen te weinig geld heeft, wordt de transactie geannuleerd.