Geen Staff online? Hoe blijf ik veilig?

Oh nee, er is een nare speler op de server gekomen die een heleboel regels aan het breken is! Gelukkig is de Staff er om dit probleem aan te pakken 🙂 … of toch niet?

Bevind je je in een situatie zoals hierboven beschreven staat? Geen paniek! Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten en een aantal dingen die je kunt doen.

Waar je altijd voor moet opletten

Elke nieuwe speler is een potentieel gevaar. Dat is een jammere waarheid, maar als je daarvan uitgaat, breng je jezelf al vrij goed in veiligheid.

Nieuwe spelers durven al eens trucjes te gebruiken om jou of de server schade toe te brengen. Hier zijn een aantal voorbeelden van waar je voor moet opletten:

1. Deel nooit je persoonlijke gegevens

Persoonlijke informatie, zoals je leeftijd, je adres, accounts & paswoorden en andere dingen waar niemand zomaar zaken mee heeft, hou je het beste voor jezelf. Ook al vragen ze het heel lief.

2. Accepteer niet zomaar alle teleporteerverzoeken

Soms willen mensen graag je base zien, soms willen mensen ze graag afbreken. Je kan het nooit zeker weten, dus vraag best eerst naar hun bedoelingen.

Breken ze je gebouwen toch af? Stuur ons een berichtje via ons Contactformulier of de Discord met alle betrokken spelers, wie wat deed en wanneer dit gebeurde. De Staff kan gelukkig nog grief rollbacken.

3. Ga nooit naar links die niet-Staff spelers geven

Onze vertrouwde spelers kan je herkennen aan een rank met [witte haakjes] errond, voor hun naam. Als eender welke andere speler een link in de chat stuurt, vertrouw deze dan toch maar niet.

4. Bezoek niet zomaar andere servers

Af en toe komt er eens een nieuwe speler in onze server. We zullen deze altijd lief begroeten … tot ze reclame beginnen te maken voor andere servers. We zullen beleefd blijven, maar ons lieve kantje zal snel verdwijnen.

Andere servers hoeven geen concurrenten te zijn. We werken graag samen, zolang we maar van elkaars spelers afblijven.

Daarnaast kunnen de eigenaars van andere servers plugins hebben geïnstalleerd die een heleboel persoonlijke data van jou stelen. Andere servers bezoeken kan dus gevaarlijk zijn.

5. Ga niet in op de vraag om een andere Discord te joinen

Dit ligt een beetje in dezelfde categorie als het bezoeken van andere servers. Via Discord kan jouw persoonlijke data bemachtigd worden, als de leden jou bijvoorbeeld een link geven naar een hack-site.

6. Vertrouw geen andere websites

Sommige websites zijn echt goed in het kopieren van andere websites. Als iemand je een website geeft om te bezoeken,
pas dan goed op!

Het kan weleens zijn dat het een fake is van onze officiele website, of zelfs een anders uitziende site die lijkt op een vote site.

7. Ga niet in op de vraag om “even iets te Googlen”

Google is een vrij veilige zoekmachine. wat minder veilig is, is als iemand met slechte intensies jou laat zoeken naar onveilige resultaten. Ga daarom best niet in op de vraag om iets op te zoeken van nieuwe spelers.

Welke stappen kan ik nog zetten om deze speler te doen stoppen?

Stap 1 – Waarschuw de Staff

Je kan ons contacteren via het /helpme commando in-game, het Contactformulier of op de Discord met de @Staff tag. We zullen zo snel mogelijk je aangifte bekijken en behandelen. Dit duurt nooit langer dan 1 dag.

Neem ook zeker screenshots! Hoe meer informatie we hebben, hoe beter we kunnen helpen.

Stap 2 – Zet de speler op /ignore

Als de speler je blijft lastig vallen of blijft spammen, kan je simpelweg met het /ignore <speler> commando de speler voor jezelf muten. Dit is handig om je eigen chat schoon en spam-vrij te houden.

Stap 3 – Mee de server veilig houden? Solliciteer voor een positie in onze Staff!

We zijn altijd op zoek naar collega Staff-leden om ons team te versterken en onze spelers de nodige hulp te kunnen bieden.

Ben je geïnteresseerd om Staff te worden? Bezoek dan zeker de handleiding “Hoe solliciteer je om Staff te worden?“.

%d bloggers liken dit: