Regels

Dit is één van onze belangrijkste pagina’s op de website. Hier vind je alle regels die je serverwijd moet volgen. Bij het breken van onze regels, kan je gekickt, gemute of zelfs geband worden, dus zorg dat je ze goed kent!

Algemene regels

Deze regels gelden zowel in de Discord als in de Minecraft server.

 1. Spreek Nederlands: voor Engels kan een uitzondering gemaakt worden.
 2. Spam niet: Dit houdt in, maar beperkt zich niet tot: algemene spam, character spam, full caps, spaties tussen letters, etc.
 3. Niet bedelen: Voor in-game spullen, aankopen uit de shop, naar elkaar te teleporteren, etc.
 4. Adverteren is verboden: Websites, andere Minecraft servers, andere Discord servers, zelf-promotie, etc. mogen niet vermeld worden. Op zelf-promotie kan een uitzondering gemaakt worden in overleg met de owners.
 5. Respecteer elkaar: Banoonacraft en De Banoona’s zijn geen plaats voor uitschelden, discriminatie, elkaar lastig vallen of pesten.
 6. Vermijd controversiële onderwerpen: Onderwerpen die gevoelig kunnen liggen zijn o.a.: politiek, religie, cultuur, zelfmoord en seksualiteit. Houdt dit liefst voor privéberichten.
 7. Geen ongepast taalgebruik: Ongepast is bijvoorbeeld seksueel getint, schokkerend of niet gepast voor jonge kinderen.
 8. Scammen is verboden: Alle vormen van oplichterij worden niet getolereerd. Indien het over real-life scams gaat, kan de politie hierbij betrokken worden.
 9. Strafomzeiling is niet toegestaan: Dit kan zijn via items, signs, boeken in-game, of via privé contact op te nemen op andere kanalen, zoals Discord.
 10. Respecteer de Staff: Staff is er om te helpen en dient niet lastig gevallen te worden over de straf van een vriend, genegeerd te worden of om te bediscussiëren.
 11. Geen staff? Gelieve dan geen staff te spelen en/of te dreigen met kicks, mutes of bans. Enkel staff leden mogen dit doen.

Nota: Als je een Staff-lid wilt aangeven voor het breken van de regels, gebruik het contactformulier of contacteer nielkes of Pnia in de Discord server.

In-game regels

Regels die specifiek in de Minecraft server gelden.

 1. Grief is verboden: Dit is het afbreken of verpesten van andermans bouwwerken, ook al zijn ze niet geclaimd!
 2. Geen ongepaste bouwwerken: seksueel getinte gebouwen, hakenkruizen, controversiële bouwwerken, etc. horen niet thuis op de server.
 3. Bouw minstens 5 chunks/80 blokken weg van andermans gebouwen.
 4. Geen base tresspassing: Als een eigenaar van een base vraagt om deze te verlaten, dien je weg te gaan.
 5. Bouw geen vallen bedoeld voor andere spelers: Als het een speler kan pijn doen, doden of vast zetten is het verboden.
 6. Bouw geen profit shops: Dit is een shop die een item uit de /shop lijst voor duurder verkoopt dan dat je het in de shop kan kopen.
 7. Kit items mogen niet verkocht worden aan andere spelers. Gratis weggeven mag wel.
 8. Geen AFK omzeiling: AFK pools mag je niet bouwen, soms even bewegen om niet uitgelogd te worden is ook verboden.
 9. Misbruik de volgende commands niet: /afk, /pay <speler>, /tpa <speler>, /rtp. Als je niet zeker bent of het misbruik is, is het waarschijnlijk misbruik.
 10. Bouw geen lag-machines: Dit zijn uitgebreide redstone machines die veel lag veroorzaken op de server.
 11. Misbruik geen glitches en bugs, meldt deze in de plaats daarvan aan de Staff.
 12. Geen hacks of verboden mods toegestaan: Flyhacken, X-ray en alle soort mods die jou een voordeel op andere spelers geven, zijn verboden. Een minimap mod mag wel.
 13. Voor het aankopen van keys dien je 18+ te zijn. Anders moet een ouder of voogd hier expliciete toestemming voor geven, gezien dit onder de wet op gokken in België valt.

Discord regels

In de Discord zijn deze regels specifiek van toepassing.

 1. Bepaalde gesprekken horen thuis in bepaalde chats. Zo hebben we een minecraft-chat voor alles omtrent Minecraft en een algemene chat voor bijvoorbeeld andere games.
 2. Je gebruikersnaam mag geen ongepaste woorden bevatten. Zorg dat je deze aanpast indien dit niet het geval is. Wel even vermelden: als de owners je gebruikersnaam niet ongepast vinden, maar andere spelers vinden van wel, dan telt alleen wat de owners zeggen. Dan moet je je gebruikersnaam niet veranderen!
 3. Staff-sollicitaties horen thuis in de daarvoor voorziene kanalen en niet in de algemene spreekkanalen. De vereisten om te solliciteren zijn dat je mininum 16 jaar bent en minstens 12 uren in-game speeltijd hebben.
 4. Tempban: Je wordt voor 1 week gebanned als je 3x de server leaved en terug joined.

Deze regels kunnen te allen tijde worden aangepast door de eigenaars van de Discord, server en website. Hou ze dus goed in het oog om de meest up-to-date versie ervan te kennen!

%d bloggers liken dit: